ΗΘΟΠΟΙΟΙ !!!

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Ιστορία Μιας Ζωής





www.youtube.com/watch?v=VxXMl6ZhE_w




ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: 1965



ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 89'



ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Ζωή Λάσκαρη
Μάνος Κατράκης
Λευτέρης Βουρνάς
Ανδρέας Ντούζος
Άννα Παϊτατζή
Τασσώ Καββαδία
Μαρία Μαρτίκα
Βασίλης Μαυρομμάτης
Άγγελος Μαυρόπουλος
Μπέτυ Αρβανίτη
Αθηνόδωρος Προύσαλης
Όλγα Μάγερ
Ειρήνη Κουμαριανού
Πόπη Δεληγιάννη
Νίκος Πασχαλίδης
Γκόλφω Μπίνη
Νίκος Παπαναστασίου
Ρούλα Κωσταρά
Νικήτας Πλατής



ΣΕΝΑΡΙΟ:

Γιάννης Δαλιανίδης



ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:

Γιάννης Δαλιανίδης



ΥΠΟΘΕΣΗ:

Η ιστορία μιας όμορφης φτωχιάς κοπέλας που έφυγε από το χωριό για την Αθήνα μετά από μια δημόσια διαπόμπευση.  Εκεί προσλαμβάνεται ως υπηρέτρια, έπειτα εργάζεται σε ένα κομμωτήριο και εν συνεχεία παντρεύεται έναν μεγαλοαστό, σύζυγο μιας πελάτισσας της που πεθαίνει.  Ζει τώρα μια πλούσια ζωή, αλλά ξαφνικά εμφανίζεται στη ζωή της ένας μεγάλος έρωτας στο πρόσωπο ενός νεαρού.



ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ:

Η ταινία Ιστορία Μιας Ζωής προβλήθηκε στις αίθουσες Αθηνών - Πειραιώς - προαστίων το 1965 και έκοψε 307.940 εισιτήρια.  Ήρθε στην 15η θέση σε 101 ταινίες.

ΜΟΥΣΙΚΗ: Μίμης Πλέσσας

ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Σούλα Μπιρμπίλη

Ίσως το καλύτερο από τα κοινωνικά δράματα που έφτιαξε ο Γιάννης Δαλιανίδης στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 1960 για την Φίνος με την Ζωή Λάσκαρη - παρόλο που η "Στεφανία" είναι το πιο διάσημο από αυτά.  Σπονδυλωτό, έτσι καθώς η ηρωίδα περνάει από τον έναν τρόπο ζωής της ελληνικής κοινωνίας στον άλλον - αγροτιά, μικροαστοί, μεγαλοαστοί - και εκτός της Λάσκαρη ο Μάνος Κατράκης δίνει μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του.  Στην ταινία, έστω και με υπονοούμενο και καθόλου ξεκάθαρα, δίνεται για πρώτη φορά η πληροφορία για όλους εκείνους που είχαν φύγει μετά τον εμφύλιο πολιτικοί πρόσφυγες στο παραπέτασμα και που τότε, το 1965, ήταν ταμπού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger