ΗΘΟΠΟΙΟΙ !!!

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Χωρίς Ταυτότητα

www.youtube.com/watch?v=8lPRVDgISZM   1

www.youtube.com/watch?v=PsPdPQfrde8        2


www.youtube.com/watch?v=-qxY_gsk3zM      3





ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: 1962



ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 87'



ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Αλέκος Αλεξανδράκης
Ζωή Λάσκαρη
Μαίρη Χρονοπούλου
Κώστας Ρηγόπουλος
Βάσω Μεταξά
Σπύρος Μουσούρης
Κατερίνα Χέλμη
Άγγελος Μαυρόπουλος
Υβόνη Βλαδίμηρου
Τάκης Πανόπουλος
Μάρθα Σουρτζή
Γιώργος Γρηγορίου
Ζέτα Αποστόλου
Νίκος Λυκομήτρος
Λίλιαν Σταματόγλου



ΣΕΝΑΡΙΟ:

Γιάννης Μαρής
(από το ομώνυμο μυθιστόρημα του)



ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:

Γιάννης Δαλιανίδης



ΥΠΟΘΕΣΗ:

Ένας νέος που ονομάζετε Γιάννης Ντοναβέντης έχει οικονομικά προβλήματα, όταν ένας παράξενος τύπος ξαφνικά εμφανίζεται από το πουθενά και του προτείνει να τον χρυσοπληρώσει για να παραστήσει το χαμένο γιο μιας πλούσιας οικογένειας.  Ο νεαρός μπαίνει στην οικογένεια, τους πείθει πως είναι ο γιος τους, όμως υπάρχει και μια κόρη εκεί, που υποτίθεται πως είναι αδελφήτου, την οποία ερωτεύεται.  Αυτό προκαλεί τη ζήλια της ξαδέλφης, η οποία θα προσπαθήσει να δολοφονήσει την κοπέλα.  Όμως σύντομα θα καταλάβει πως πίσω από τον παράξενο τύπο και όλη την ιστορία κρύβεται ένα πολύ μεγάλο μυστικό.



ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ:

Η ταινία Χωρίς Ταυτότητα προβλήθηκε στις αίθουσες Αθηνών - Πειραιώς - προαστίων το 1962 και έκοψε 85.840 εισιτήρια.  Ήρθε στην 5η θέση σε 82 ταινίες.  Η παραγωγή είναι της Φίνος Φιλμ και στοίχισε δυο εκατομμύρια δραχμές.

ΜΟΥΣΙΚΗ: Κώστας Καπνίσης

Τον πρώτο καιρό του ο Δαλιανίδης στην Φίνος Φιλμ και πριν το γυρίσει στα κοινωνικά ερωτικά δράματα, μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ένα μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή, διασκευασμένο από τον ίδιο τον Μαρή, του οποίο τα αστυνομικά βιβλία τότε χάλαγαν κόσμο όπως και σήμερα άλλωστε.  Η ταινία έχει στιλ και ατμόσφαιρα, εξαιρετικό καστ ανάμεσα τους δυο σπουδαίοι ηθοποιοί του θεάτρου, η Βάσω Μεταξά και ο Σπύρος Μουσούρης αλλά ο Δαλιανίδης θα προχωρήσει μόνος του, χωρίς τη βοήθεια βιβλίων στα κοινωνικά δράματα του, με εξαίρεσης την ταινία "Στεφανία".

Ανάμεσα στο εξαιρετικό καστ της ταινίας ξεχωρίζουν δυο σπουδαίοι ηθοποιοί του θεάτρου, η Βάσω Μεταξά και ο Σπύρος Μουσούρης.

Η ηθοποιός του θεάτρου Βάσω Μεταξά πρωταγωνίστησε μόνο σε 3 Ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες : "Ερωτικές ιστορίες" το 1959, "Χωρίς Ταυτότητα" το 1963 και στην ταινία "Εγκατάλειψη" το 1965.

Πρόκειται για την πρώτη ελληνική ταινία που γυρίστηκε με φακούς zoom, τους οποίους μόλις είχε φέρει στην Ελλάδα ο Φιλοποίμην Φίνος.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή, ο οποίος ανέλαβε και την απόδοση του σεναρίου.

Με την ταινία αυτή καθιερώνεται η ηθοποιός Μαίρη Χρονοπούλου, αλλά και η μακρόχρονη και πετυχημένη συνεργασία της με τη Finos Film.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger