ΗΘΟΠΟΙΟΙ !!!

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΦΙΛΗΜΑ



www.youtube.com/watch?v=5iA_rqXEKdk




ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: 1964



ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 105'



ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Ζωή Λάσκαρη
Ρένα Βλαχοπούλου
Μάρθα Καραγιάννη
Χλόη Λιάσκου
Ανδρέας Ντούζος
Γιάννης Βογιατζής
Αλέκος Τζανετάκος
Κώστας Βουτσάς
Γιώργος Γαβριηλίδης
Γιώργος Βρασιβανόπουλος
Άγγελος Μαυρόπουλος
Περικλής Χριστοφορίδης
Νίκος Παπαναστασίου
Ειρήνη Κουμαριανού



ΣΕΝΑΡΙΟ:

Γιάννης Δαλιανίδης



ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:

Γιάννης Δαλιανίδης



ΥΠΟΘΕΣΗ:

Η Θεία Ρένα, διευθύντρια τουριστικού γραφείου στη Νέα Υόρκη, πείθει την ανιψιά της Τζένη, ένα πανέμορφο μοντέλο, να έρθουν στην Ελλάδα, για να στήσουν τη δουλειά τους πάνω σε καινούριες βάσεις μια και όπως λέει Ελλάδα δεν είναι μόνο κολόνες και χλαμύδες, αλλά κορίτσια με ωραία μαγιό.  Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα μια παρέα προσπαθεί να κάνει καριέρα στον κινηματογράφο χωρίς επιτυχία.  Ερχόμενες στην Ελλάδα η Τζένη με την Ρένα, αποφασίζουν να πάνε να κάνουν φωτογράφιση στο ίδιο μέρος, που αποφασίζει να πάει και η παρέα διακοπές, με το κότερο του πλούσιου της παρέας.  Όμως ο αδελφός της Ρένας την παρακαλεί να παρουσιαστεί ως εκπρόσωπος Αμερικανών επιχειρηματιών σε κάποιον πάμπλουτο ονόματι Ράμογλου, ο οποίος του έχει δανείσει λεφτά για μια επιχείρηση με μεταλλικά νερά. Φτάνοντας όλοι στη Ρόδο, οι παρέες μπερδεύονται, ο πλούσιος παριστάνει τον φτωχό της παρέας και ο φτωχός τον πλούσιο και η Τζένη ερωτεύεται τον πλούσιο που νομίζει ότι είναι φτωχός.  Κάποια στιγμή έρχεται στη Ρόδο και η αδελφή του πλούσιου με τον μπαμπά της, που είναι ο Ράμογλου και εκεί τα πράγματα μπερδεύονται ακόμη πιο πολύ. Ώσπου στο τέλος, γυρίζοντας στην Αθήνα οι παρεξηγήσεις λύνονται, ο καθένας βρίσκει το ταίρι του, οι Αμερικανοί συμφωνούν με τη χρηματοδότηση των νερών του Ράμογλου και όλοι μαζί κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, να γυρίσουν μια κινηματογραφική ταινία, ένα μιούζικαλ.



ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ:

Η ταινία Κορίτσια Για Φίλημα προβλήθηκε στις αίθουσες Αθηνών - Πειραιώς - προαστίων το 1965 και έκοψε 619.236 εισιτήρια.  Ήρθε στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 93 ταινίες.

ΜΟΥΣΙΚΗ: Μίμης Πλέσσας

ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Τζένη Βάνου

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Μανώλης Καστρινός

ΧΟΡΟΣ:
Γιάννης Καρράς
Κώστας Παυλίτσης
Νίκος Φραγκάκης
Γιάννης Φατούρος
Γιάννης Μουρατίδης
Τασούλα Καλογιάννη
Έφη Καραϊσκάκη
Μαίρη Αναγνωστάκη
Δημήτρης Γκιώκας (1)
Πόπη Γιαμαρέλου
Μαίρη Γιαμαρέλου
Πέτρος Λάβδας
Φάνης Κερανίδης
Θάλεια Καραϊσκάκη
Χρήστος Μπουλιάκης
Άγγελος Καζάζης
Αλέκος Μανούσος
Χριστίνα Πρόκου
Χρήστος Πατρινός

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΑΝΕΚΕΝ: Αντουανέτα Ροντοπούλου, Μπετίνα Τσοπέη, Μαρία Γκέκα, Κίτυ Ναυπλιώτου, Έλεν Ρωμανού, Μαρία Μαυριδόγλου, Αλ. Χρηστίδη, Μάγδα Κιούρκου, Μ. Αθηναίου

Η ταινία γυρίστηκε στην Αθήνα, στην Ρόδο, στην Ύδρα συν ένα πλάνο στην Νέα Υόρκη.  Είναι έγχρωμη και σινεμασκότ για πρώτη φορά στον ελληνικό κινηματογράφο με στερεοφωνικό ήχο.  Όλο αυτό το έξοδο το έκανε ο Φίνος για να παιχτεί η ταινία έτσι μόνο στον κινηματογράφο "Αττικόν", του οποίου τα μηχανήματα προβολής διαμόρφωσε ο ίδιος για να έχει το σωστό ηχητικό αποτέλεσμα.  Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στα κορίτσια στην αποθέωση του φινάλε είναι και το μανεκέν Μπετίνα Τσοπέη, αδελφή της τότε Μις Υφήλιος Κορίνας Τσοπέη.  Ήταν μια πανάκριβη παραγωγή, που έσπασε τα ταμεία και ο Γιάννης Δαλιανίδης για λόγους οικονομίας τύλιξε τα κορίτσια πάνω στην παλέτα της αποθέωσης, με το ύφασμα από κάποια τόποια και το υπόλοιπο το έκρυψε κάτω από την παλέτα για να μπορούν τα τόπια να επιστραφούν, ενώ κράτησε μόνο λίγο ύφασμα για τα καπέλα.  Το κοστούμι οριεντάλ της Μάρθας Καραγιάννη το δάνεισε η χορεύτρια ανατολικών χορών Ρέα Μανέλη, εγγονή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και το κοστούμι της αποθέωσης της Ζωής Λάσκαρη ήταν δανεικό από την Χρυσούλα Ζώκα, η οποία το φορούσε και στην ταινία του Δαλιανίδη "Η Κυρία Του Κυρίου".

Η ταινία γυρίστηκε με το σύστημα Σινεμασκόπ (CinemaScope).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger